Sveriges enda Thalassospa

Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra gäster ett besök på Sveriges enda Thalassospa där Kattegatts saltvatten och tångruskor bidrar med välgörande mineraler, harmoni och ny energi. Vackert beläget vid stranden i Varberg, bara en timma från Göteborg, är det lätt att komma hit och njuta. I Thalassospat finns alla tänkbara underbara sinnliga upplevelser, både utomhus och inomhus. Havsvattenpool med en temperatur på 32 grader, varm- och kallvattenpool, bubbelpool, bastu, kallbadhus samt en ljuvlig spaträdgård med hängmattor och soldäck. Vill man unna sig lite extra lyx kan man välja mellan många sköna behandlingar, exempelvis olika kurer med tång, alger och oljor. 


Detta ingår i vårt Thalassospa  

  • Tillgång till Thalassopoolen, vår havsvattenpool
  • Varm- och kallpool
  • Champagnebubbelpool
  • Tillgång till ett flertal bastur (ångbastu, pausbastu 50 grader och varmbastu 85 grader)
  • Upplevelseduschen Sensory sky och ett flertal duschupplevelser
  • Fotbad
  • Thalasso-upplevelser i kallbadhuset med tre olika bastusittningar varje dag. Tider kl. 9.20 Tång, kl. 15.20 Menol (ej vardagar under mars/april), kl. 17.20 Salt (söndag kl. 16.50). Lördagar även kl 16.20 tång. Med reservation för ändringar.
  • Gör din egen badupplevelse med havsvatten och produkter från Phytomer. Ett enkelt sätt att behandla dig själv med alger och mineraler. Produkter får du vid incheckning.
  • Tillgång till vår träningsmeny med 5-7 pass per dag. Välj bland spinning, yoga, intervall cardio, cirkelpass mm.
  • Gym inne och ute

Öppettider, pris och bokning

Öppettider
Måndag-fredag kl. 07.00-23.00 
lördag-söndag kl. 07.30-23.00. 
Speciella barntider finns, se nedan. 

Pris och bokning - för dig som bor på hotellet
För att garantera en plats bör spaentré bokas innan ankomst, ring eller mejla oss för att göra er bokning. Spaentré kan även köpas på plats i receptionen, i mån av plats. 
Spaentré: Från 450 kr/per person och dygn 
Familjespa-entré: För er som bor på hotellet med barn erbjuder vi ett förmånligt familjepris, 2 vuxna samt 1-3 barn, 0-11 år, för 1000 kr. 
OBS! Vid ankomst fredag eller lördag gäller tidsbokning, vänligen ring 0340-629 800 eller maila varbergskusthotell@comwell.se så hjälper vi dig.

Pris och bokning - för dig som vill besöka oss över dagen
Du är varmt välkommen att besöka vårt spa utan att vara övernattande gäst hos oss. Välj mellan olika dagspapaket, inkludera en lunch eller kanske en skön behandling - välj vad som passar dig bäst. Se alla våra dagspapaket.
Spaentré: Från 650 kr/per person och dygn.

Barn på spa
Barn 0-11 år är välkomna söndag-fredag kl. 08.00-10.00 och 14.00-17.00 samt lördagar kl. 08.00-10.00 (ej kallbadhus och träningsmenyn). Ungdomar 12-16 år har tillgång till hela vårt Thalassospa i sällskap av en vuxen och betalar likt vuxna entré till Thalassospa. 

Anmälan till träningspass och bastusittningar
I entré till Thalassospa ingår vår träningsmeny med 5-7 träningspass per dag. Även 3 bastusittningar med unika ritualer erbjuds varje dag. Anmälan till träningspassen och bastusittningarna sker på plats i hotellet.Thalasso betyder hav

Vi har en unik historia och ett långt förflutet av att dricka brunn - därför tar vi fasta på det mest naturliga vi har – vårt vatten. Ordet Thalasso kommer ifrån det grekiska ordet ”thalassa” som betyder hav. I denna anrika terapiform tar man till vara på havets fantastiska hälsosamma egenskaper med hjälp av dess alger, mineraler och spårämnen. Det tar vi fasta på och förvaltar! 
 
Kusten kring Bretagne i Frankrike är det största Thalassoområdet i världen. I Sverige är vi det enda, äkta och genuina Thalassospa:t. Detta innebär att du hittar oss intill det fantastiska havet och att vi arbetar med havsvatten i våra bad. I varje upplevelse vävs naturens välgörande mineraler och alger in, såväl i havsvattenpoolen som i behandlingarna på vårt spa. Vårt unika läge, 52 steg från öppet hav, skapar en balanserad helhetsupplevelse och naturnära kontraster. 
 
Ett Thalassospa har marina element i sina behandlingar och här arbetar vi tillsammans med Phytomers alg- och mineralrika produktsortiment. Därmed skapas rätt förutsättningar för oss att vara ett äkta och förstklassigt Thalassospa. Det gör oss extra stolta!

World Luxury Spa Awards Winner 2019

Varbergs Kusthotell har utsetts till vinnare i den prestigefulla tävlingen World Luxury Spa Awards 2019 i den nationella kategorin ’Luxury Thalassotherapy Spa’. Vi är mycket stolta över den fina utmärkelsen och alla goda omdömen från våra gäster som upplever vårt Thalassospa.