Nytt spamärke - Phytomer 

Vi byter hudvårdmärke till Phytomer som kopplar ihop den röda tråd som finns på hotellet - havet.​

Havet är en viktig ingrediens i vårt koncept och att ta in Phytomer som spamärke känns som ett naturligt steg. Vi har en unik historia och ett långt förflutet av att dricka brunn - därför tar vi fasta på det mest naturliga vi har – vårt vatten.

- För Varbergs Kusthotell är det viktigt med den röda tråden och med Phytomer kan vi erbjuda något som går hand i hand med vår röda tråd – havet! Våra terapeuter är lyriska över både produkter och det resultat som behandlingarna ger. Vi hade Phytomer för länge sedan och är glada över att återigen ta upp samarbetet med Phytomer, säger Christina Hägerhäll, spachef på Varbergs Kusthotell.

Kusten kring Bretagne i Frankrike är det största Thalassoområdet i världen. I Sverige är vi det enda, äkta och genuina Thalassospa:t. Detta innebär att du hittar oss intill Kattegatt och att vi arbetar med havsvatten i våra bad. I varje upplevelse vävs naturens välgörande mineraler och alger in, såväl i havsvattenpoolen som i behandlingarna på vårt spa. Vårt unika läge, 52 steg från öppet hav, skapar en balanserad helhetsupplevelse och naturnära kontraster. 

PHYTOMER är en av de första att själv odla alger för kosmetiskt bruk med ett marint odlingsprogram på en 70 hektar stor koncession i en skyddad zon. Programmet inkluderar odling av utrotningshotade växter som senare kan planteras ut i sin naturliga miljö. Filtrerande trädgårdar är ett annat konkret exempel på PHYTOMERS engagemang. Ett smart ekologiskt system, 100% naturligt, gör det möjligt att behandla vattnet som använts i produkttillverkningen uteslutande med hjälp av lokala växter som renar utan något som helst kemiskt lösningsmedel.

 

Visit Varberg - digitalt magasin

Vill du läsa mer om Varberg och vår kreativa stad, klicka här.

 

Årets bästa spa 2016 

Varbergs Kusthotell är Årets bästa spa 2016!

För nionde året i rad har Sveriges bästa spa utsetts i alla kategorier. I år var det vår tur att vinna det största priset! Motiveringen lyder: "Kurorten förvandlad till elegant kusthotell, utan att släppa Thalassokonceptet. En gång unik, alltid unik. Ett spa i tiden."  Läs mer om Spa Awards.

 

Från kurort till Kusthotell 

Vårt klassiska spa och hotell bygger om och byter namn. Från Varbergs Kurort till Varbergs Kusthotell, för att markera de femtiotvå stegen till havet och hotellets unika Thalassospa med saltvatten. Förvandlingen märks även tydligt i vår nya trivsamma bistro som bjuder in till gemenskap, fler träningsmöjligheter och känslan av att man gärna kommer tillbaka för att koppla av och hämta ny energi. 
 
Varbergs Kusthotell har varit en plats för välbefinnande sedan det tidiga 1900-talet. Vi har tilldelats utmärkelser som Sveriges bästa kurort och även Europas bästa spa. Nu uppmärksammas vi också för vår Thalassospa. Vi har blivit internationellt licensierat och är numera en del av en exklusiv skara spa-anläggningar i världen som har det salta vattnet som ett genomgående tema. Till exempel på Bora Bora, Bali och Sardinien. Varbergs Kusthotell är en plats där man kan hämta energi med Kattegatts tångruskor och salta vatten som viktiga ingredienser. De bidrar med välgörande mineraler och harmoni. 
 
Det är också kärlekskryddad mat gärna tillagad med lokala råvaror, en rad olika träningsformer, ett uppdaterat hotell och en balanserad upplevelse för dina sinnen med de kära, sina vänner eller medarbetare. För att förtydliga närheten och kärleken till havet byter vi också namn till Varbergs Kusthotell.
 
Stora förändringar, men sanden spolas fortfarande ut i havet, följer med in igen med vågorna, strandgräset vissnar, kommer tillbaka vår efter vår, solen går upp inåt landet, sänker sig i havets horisont, i stiltje och storm.