Hos oss är havet alltid närvarande

Välkommen till Varbergs Kusthotell femtiotvå steg från havet i vackra Apelviken. Många gäster kommer hit för läget, för att bo på hotell med horisonten och hämta energi i Sveriges enda Thalassospa. Andra kommer för vår bistro som bjuder in till gemenskap och serverar kärlekskryddad mat tillagad med lokala råvaror, de härliga strandpromenaderna eller för att träna sig trött i vår träningsanläggning. De flesta kommer för den unika helhetsupplevelsen. Kom närmare havet med dina kära, arbetskamrater eller dina tankar. Beläget vid Varbergs vackraste strand, nära till både Varbergs centrum och den underbara naturen, är Varbergs Kusthotell en riktig pärla värt att besöka.

En drömlik plats i goda vänners sällskap

Den här platsen har någonting alldeles unikt. Någonting magiskt. Våra praktfulla byggnader och det förtrollande landskapet utanför för oss in i en egen liten värld. Den glittrande kustremsan som syns från många rum gör gott för själen. År 1992 blev hotellet till Varbergs Kurort och idag är vi Varbergs Kusthotell. En plats för njutfullt umgänge i en avslappnad atmosfär som inspirerar till livsglädje och balans. 

 
Att det vilade någonting speciellt över jordplätten som vårt hotell har sin plats på kom en doktor vid namn Johan Severin Almer under¬fund med redan i början av 1900-talet. Det var då han öppnade Kustsanatoriet Apelviken, som vår kurort först hette. Att han valde just den här platsen berodde på hans fasta övertygelse om att sol, frisk luft, salta bad och näringsrik kost hade stor inverkan på hälsan. En helande livsåskådning som vi bär med oss än idag. Vi är otroligt stolta över att föra vidare ett så fint arv och vi tänker såklart att vi är en del av historien vi också. Alla kopplar av på olika sätt och därför erbjuder vi en mängd alternativ för våra besökare. Vissa hämtar näring till tonerna av havets rullande vågor, andra väljer en lång lunch och en tredje älskar att njuta av varma bad och skön massage. Här gör man lite som man vill. Huvudsaken är att alla som hälsar på hos oss lämnar med en lite större dos välbehag i kroppen.

 

Varbergs Kusthotell är en del av skandinaviska Comwell, som driver anläggningar för hotell, konferens, spa och avkoppling runtom i Danmark samt i Sverige med Varbergs Kusthotell och Aspenäs Herrgård i Lerum.

Från den 1 oktober är hela hotellet kontantfritt. Här går det bra att betala med kort eller Swish. Vi har valt att vara kontantfria för att ge våra medarbetare en tryggare arbetsmiljö.